2 November, onsdag…

Ledig dag, onsdag är alltid ledig dag för mig, med vissa undantag ifall jag väljer att byta ledig dag mot någon annan som till exempel i December då lucia är på en tisdag och barnen ska ha något speciellt på skolan som jag vill vara med på.

Klockan var ställd på 05.45, brukar kliva upp tisigt när jag är ledig för att jag vanligtvis ska väcka barn som ska upp på skolan. Denna vecka är det höstlov men jag ville ändå upp lite tidigare för att hinna med lite av varje innan jag och Jonna skulle åka till stan. Denna morgon vaknade Minnah tisigt och kom till mig redan vid 05.30.

Jag klev upp, tog det lugnt och började så småningom med morgonrörelse och styrka, blev drygt 50 minuter! Så härligt när det bara flyter på..

När jag var klar så tog jag en välbehövlig dusch innan jag väckte de större barnen 07.15, eller när jag tänker efter så väckte jag dem fasktiskt innan duschen men fick sen gå samma runda igen om påminna dem om att de skulle kliva upp.

Under tiden som jag utmanade min rörlighet och mina myuslkler så hade de andra mindre barnen vaknat en efter en. Lilly ville gärna duka fram frukost så det fick hon. När sen alla klivit upp så åt vi.

Jag klädde mig och gjorde mig klar, skrev snabbt en liten handlingslista på vad som kunde tänkas behövas resten av veckan.

Jag och Jonna åkte mot stan när klockan var 08.20 ca, Jonna hade tid på hudmottagningen 10.00. Meja och Melvin åkte ock så medi bilen, vi skjutsade dem till Hoverberg där de skulle ha den sista träffen för konfirmanderna av tre för denna gång, det blev som ett läger i 3 dagar bara med skillnaden att de sov hemma varje natt och besökte olika ställen omkring. Första dagen var det Hackås och sen Klövsjö och sist Hoverberg. Det kör igång igen efter jul och då är det 1 träff varannan onsdag i Hoverberg och så ett läger i Rätvik framåt våren.

Vi hann in i tid till stan, hittade en bra parkering och fick komma in strax efter 10.00 på hudmottagningan. Läkaren som vi träffade bröt på ryska/polska eller liknande, hon var jättetrevlig och noggran, hon såg ganska snabbt att det var gångar i huden och var nog ganska säker på att det var skabb som Jonna hade men hon gav sig inte förrän hon en dryg timma senare äntligen hittade ett djur som hon fick fram och kunde se i mikroskopet, vi fick också se. För som hon sa och som vi också läst oss till så måste det bekräftas att det är skabb innan man göre en behandling och enklaste sättet är att hitta ett djur, då har man det vsrta på vitt. Stackars Jonna som nu dragits med dessa utslag i drygt 2 månader och hon har varit på hälsocentralen flera gånger, vi har även frågat om det skulle kunna vara skabb men de har bara avfärdat det.

Det är ju såklart inte roligt att få reda på att vi drabbats av skabb och att vi har en montersbehabdling för hela failjen framför oss men samtidigt skönt att äntligen få veta vad är som har plågat Jonna senare 2 månaderna! Läkaren önskade oss lycka till och vi gick ut till bilen igen.

Jonna var in en snabbis i lägenheten och både lämnade och hämtade lite grejer. Efter det så åkte till Ica Maxi, Jonna satt kvar i bilen och jag handlade, 3 kassar med lite av varje för drygt 800kr. Sen gick jag in på apoteket i samma byggnad där jag köpte 8 st tuber med Tenutex för 245kr/tub så det blev strax under 2000kr!!!

Vi åkte vidare till besiktningen, Galaxyn gick igenom utan anmärkning, skönt! Jag var dock tvyngen att rumstrera om lite i bakre delen av bilen för att kontrollanterna skulle kunna komma åt en knapp för att se så att dragkroken kunde fällas in och ut som den skulle. Innan vi sen åkte iväg så rumstrerade jag om lite till och ställde allt så att det stod stadigt igen.

Stannade till påLekia för att köpa present till Noah, krossen som han fick på sin födelsedag gick sönder direkt, kanske inte den bästa kvaliten alltid när man köper saker på Dollar Store, vi hade ju ändå tänkt köpa något mer än den så nu blev det gjort.

Åkte ner till salongen för att hämtade grejer till Casper som Max lämnade dagen innan när han hämtade grejer som Casper bad mig att ta med till stan, orkade inte ta dem på bussen. 

Vi tankade på Preem som ligger brevid salongen och sen mötte vi upp Emilia på Max, hon hade varit in till stan hon också för att besikta Caspers volvo 760.  Jonna hoppade över till Emilia för att åka med henne hem, de skulle äta lunch och jag åkte hemöver, jag hade med mig en banan och en proteinbar i bilen som jag kunde äta, kände mig inte så hungrig. Jag fick vända när jag kom till Ope för att hämta grejer hos Tony på hans jobb som Casper skulle ha. Efter det så bar det av hemåt igen, jag stannade och plockade upp Hilma och Towe i Svenstavik hos E, hämtade även Meja och Melvin i Hoverberg. 

När vi kom hem så hjälptes vi åt att bära in allt från bilen, maten packade supp och vi pratade lite om bahandlingen som skulle göras. Enligt mig så krävs det en hel del planering eftersom man ska tvätta alla textilier i hemmet i 60 grader samt köra i torktumlaren och det man inte kan tvätta ska vädras i 3-5 dagar... det vi inte hinner tvätta måste ställas undan tills dessadagar gått för att vi ska vara säkra på att djuren inte överlevt... Alla ska duscha och smörjas från halsen och neråt, noggrant på varende mm3 på hela kroppen och sen ta på sig oömma kläder. 1 dygn efter nehanslingen ska alla dusvha av sig krämen och ta på sig nya kläder som vi innan tvättar på 60 grader och torktumlar och så ska alla sängar bäddas rent i, bädda ur gör man innan dusch samt att hela hemmat ska städas... soffan ska dammsugas och sen täckas över med lakan eller liknande.

I falla fall så lagade Göran middag och vi alla åt, det blev glass till efterrätt, den hade inte hunnit ätas föregående dag då Noah fyllde år.

Efter att alla ätit så påbörjades processen med de små, duscha, smörja och ta på kläder. Hilma fixade i köket och jag gjorde flätor på Meja, Towe, Jonna och Hilma. 

Casper och Emilia kom in och gjorde proceduren på sig själva, tog med sig salvan ut på sitt rum och smörjde där, kom in och fixade kvällsfika och så försvann de ut igen.

Sen tog vi de större barnen i tur och ordning, jag näst sist och Göran allra sist, Jonna nattade de små under tiden

Ninni som sovit borta och varit på Halloweenfest kom hem strax efter 21.00… då var det hennes tur. vi har såklart meddelat berörda om smittan, dock så har inte Ninni visat några som helst symptom och har heller inte varit så mycket uppi Jonna så har vi tur så har ingen annan utanför familjen smittats av henne.

När alla var klara så gjorde vi i ordning lite fika och satte oss framför tv:n för att bara varva ner en aning innan det var dags att sova. Jag gick och lade mig ca 00.15

(null)
Fick denna bild av Göran tidigare under dagen när vi var i stan… Louie som tjuvat chokladbollar ur kylen och lagt under sin kudde 🙈

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus