Vetkoll & stopp

För en månad sen ganska exakt var vi på ridbanan och övade dressyren inför onlinetävlingen, och det gick jättebra. Sen låg det ett litet sockerbitkryss med en liten vattenmatta under som jag tänkte att vi kunde skutta över. Filo sa blånej, jag försökte ett par ggr, hoppade av och sänkte på ena sidan, nej, hoppade av och sänkte på ena sidan, nej. Sen frös han fast och hur mycket jag än tog i ena sidan vägrade han ens flytta sig runt. Till slut gav han sig och vi kunde skritta över bommen och gå hem. 

Sen har det där växa fast kommit då & då. När vi red onlinedressyren stannade han en gång på väg dit, när L/Stjärnan gick i förväg gick det bra, och sen när vi ridit en gång gick det bra tills vi stod still ett tag, då ville han inte mer sen. Har kommit ute men inte hela tiden, bara i samband med att vi kan välja väg A hem och väg B fortsätta jobba. T ex slingan & sen rida ett varv till - stopp. Ridbanan och rida upp mot rundbanan ist för rida hem - stopp. Birgittarundan men lägga på Harbyrundan - stopp. Men rider vi tex bara slingan o hem är det inget. Bara Emmylund/Grönanrundan - inget stopp. Och ibland säger han ja där han sa nej en vecka innan.

Så det har känts som att "han bara dummar sig" - men Filo har ALDRIG sagt nej vid likande situation innan. Så nåt har väl känts lite off. Men jag ville väl inte erkänna det. Ibland går inte hissen hela vägen upp. I övrigt är han som vanligt; fin i päls och går stora kliv med gott övertramp. Inget nickande, pekande, eller övriga vanliga signaler på hälta och han vill trava & galoppera om han själv får bestämma. Det enda jag kommer på är om det rör sig om nån form av överansträngning som kommer först efter en stunds jobb.

På måndag kommer Ted för vaccinering & tandkoll, och jag lade även till en allmän vetcheck innan. Så hoppas jag verkligen han hittar nåt. Sadeln ska kollas veckan efter det eftersom det är 3 månader sen han fick en ny. Jag har ju lärt mig att det är ingen idé att försöka gissa mig till själv, men jag tycker väl att den känns lite trång, dock har han aldrig reagerat såhär på trång sadel tidigare. Dock om den är trång är det väl det som matchar bäst med att han säger nej efter en tids ridning.

Ja det är inte lätt det här. Ska också försöka hitta en tid med Maria efter vetkollen ifall det kan vara nåt muskulärt men vi får se där först. I värsta fall får vi åka till klinik, men vi börjar här så får vi se. Håller tummarna att Ted hittar nåt fel på måndag som förklarar för jag är så kluven & omotiverad att rida IFALL han skulle ha ont. Nu har det ändå varit så varmt så det har inte gjort nåt, för då blir han alltid lite dåsig & omotiverad själv. Får se om jag testar rida lite nåt resten av veckan eller om jag bara tömkör. Känner att jag ändå borde rida nån gång för att checka av innan han kommer.

(null)