Hästen som hatar att vila

(null)


Pga min operation fick Filo först stå helt 2 veckor, sen har det varit två veckor med promenader, 30 min skritt & vila blandat. Det är så roligt att se var hans gränser tänjs & flyttas.

Först när han bara stod i hagen var det kul bara att komma upp till stallet. Sen var det kul med promenad & 30 min skritt. Men snabbt blev han jätteotålig på det med, så i lördags när jag skrittade 70 minuter för första gången var han jätteglad, men både då & igår söndag (skrittade 50 min) var det uppenbart att han hade spring i benen och att även lämgre skrittur inte räcker.

Dock så testade jag lite trav i lördags och det gick inte, varken lättridning eller fältsits, blev för stötigt i ärret. Hade kanske gått om jag fått hålla handen för det och "hålla i" magen men vill inte rida honom på en hand när han uppenbarligen går på uppladdning.. men nu känner jag att jag verkligen kan rida varje dag och längre turer så ska göra det nu (förutom om han inte vill nån dag såklart), och lite längre också. 

Halva vägbygget är klart nu så vi kan åka över en granngård så det blir lite mindre omväg. Dock tar vi oss inte till K-gården än och ridbanan/rundbanan vilket är synd, hade vart skönt att få rasa av honom på ridbanan utan att jag behöver sitta på. Några av de andra i stallet har tagit gamla bron över men det står Max 500kg på den och Filo väger ju över 600 såatte.. nä. Ridit den nån gång men vill inte chansa. Men nu kan vi iaf rida rakbanan, och kan jag inte trava i helgen tänkte jag ta en riktigt lång skrittur istället. 

Bokat in Maria 28e, ska bli skönt. Blir 2,5 månader sen sist men det var bättre att ta ut henne innan sadelbytet och sen har han inte gått. Men häromdan när jag testade börja huvudet ville han absolut inte åt höger så kan nog vara nåt där. Längtar verkligen att jag ska få komma igång och kunna rida ordentligt igen, och att vägbygget ska bli klart, så vi kan börja jobba ordentligt.

Veckan som varit har han varit lite grinig att ta bettet, sådär som han blir när han tycker det är för kallt, men jag har slarvat lite och vi får inte jättevarmt vatten i stallet så ska vara lite noggrannare med att slänga det innanför tröjan i veckan så försvinner det nog. Han börjar vara lurvig nu också och därmed lite grinigare med sadelgjorden då han inte vill bli luggad. Jag har funderat på att klippa honom sån islandsklippning i år (men avvaktar att vi kommer upp i verkligt jobb så jag ser exakt hur mycket han svettas) men funderar på om jag skulle klippa honom just vid gjorden också.. en jaktklippning känns lite mycket dock. Ska anlita en om det blir av så får höra vad hon tycker. Men iallafall så funderar jag på om han kanske får nåt hårstrå i bettet och luggas av det? Ja det är inte lätt när de inte kan prata.