Träningsschemat startat!

(null)

Började med träningsschemat förra veckan, gick bra i början men sen ville Filo inte alls gå i helgen. Så är han ju ibland och jag tog gärna lite ledigt så det blev oplanerad vila och tyvärr hade han fått vila en dag redan så det bröt schemat lite men det visste jag ju från början att jag får anpassa det lite. Två veckor verkar vara ett bra upplägg för då får jag mer spelrum att anpassa mig efter om jag får oväntat sällskap eller om underlaget är dåligt osv.


Nu har många mellandagar fallit bort så är mycket ridbanejobb kvar, vi får se om det blir så eller om jag skippar. På söndag ska vi iväg med halva stallet och rida/köra på Djurgården så vill ju att han är glad då & inte har jätteträningsvärk. Jag tyckte att jag tagit det väldigt lugnt med träningen nu första veckan, men tydligen kändes det ändå.


Igår måndag (han ville äntligen komma in) var han fin ut, alltså han är så fin på kvällarna nu, avslappnad som om det är sommar. Vid skvalberget ställde han första gången frågan om vi inte skulle vända hem och när jag sa nej kom ett "men det här är jobbigt"-frust. Då fick jag lite aha-moment, kanske ändå att han haft träningsvärk i helgen?


Red i barbackapadden så red upp & ner för berget & tillbaka och jo, det var lite brum & jobbigt-frust och det gör han normalt inte även om jag inte står upp, så det har nog känts lite och då var det också bra att vi tog en lugn skrittur igår med lite backjobb så han fick jobba genom kroppen lite. Får se hur underlaget är ikväll, hoppas kunna träna kondition ikväll så han får springa av sig det sista i så fall men det kom snö i natt och han har bara brodd & inga sulor än så mm får se hur det går.