När jag formgav mormors bok

Hörrni för år och dar sen lovade jag er att visa när jag formgav mormors bok. Så jag tänkte att jag skulle ta tag i saken nu! Min mormor är professor i arbetspsykologi och hade skrivit en studentlitterär bok om Frederick Taylor. Detta är alltså snart två år sen nu sen jag utförde.
 
Jag började med att testa lite olika omslag efter mormors önskemål. Hon hade lite önskemål om färg och form som jag började jobba utifrån. (Ursäkta kvalitén på ett gäng av bilderna här.)
Första varianten kändes dock lite sådär barnsligt och oproffsigt. Så jag prövade igen.
Nästa alternativ kändes inte helt rätt heller dock men började komma lite mer på rätt spår. 
Till slut kom jag fram till en design som jag var nöjd med som mormor kände passade henne och hennes bok också så då var det dags att slänga ihop omslaget.
Och ta ett författarporträtt med. Fina fina mormor. Saknar att umgås med henne. CORONA GO AWAY!!
Här har vi PDF varianten som skickades till tryck. Ville ha flikar för citatet och författarrutan. Gillar bokflikar jag. Skickades med utfallsmarginaler och sånt med såklart. Men det är inget kul att visa.
Och till slut kom boken tillbaka från tryck. Den blev lite mer blåtonig då. Det var den inte på provtrycket. Oh well. Tycker den blev fin. Min första formgivna bok som har getts ut. Eller omslagsformgivningen om vi ska vara petiga. Har inte formgivit insidan av boken.
Längtar och hoppas på att få formgiva fler böcker. Gärna skönlitterära där en kan känna en annan slags frihet kring designen och anpassa den på ett sätt efter bokens handling.
Hoppas ni tyckte att det var ett roligt inlägg!
ajlimullersandvik.blogg.se

Jag tycker att det är jätteroligt inlägg, och att ditt omslag är väldigt vackert!

Svar: Åh vad kul! Tack så mycket!!
Emelie Westlander