Första maj i stugan

I dag har vi hängt i stugan i flera timmar. Att vi är i stugan på första maj hör till vanligheterna men att bara vistas utomhus, trots regn, det hör inte till det vanliga. Dock viktigt: det var inte regn hela tiden, nej i början var det riktigt fint väder! (Läs:inte regn i alla fall).

På dagens agenda stod bland annat att högtryckstvätta olika trappor mm (Filip tog denna), fixa med saker till dammen (Jacob tog denna, som ni förstod var det i alla fall inte jag för då hade beskrivningen varit bättre än "fixa saker…" och bygga ny odlingslåda (Elin och jag tog (?) denna punkt). Pappa och lilleman var också på plats. Pappa instrurerade, fixade med mat och fika och ja, gjorde allt det där lilla extra som han brukar göra utan att göra sånt som han inte får göra och så lilleman, ja han gick runt och upptäckte nya saker hela tiden.


Lagom till att vi tänkte äta kom regnet. Pappa hade givetvis tänkt ut en back up-plan nu när vi inte kan vara inomhus tillsammans… vi skulle sätta upp en presenning. Ja, och eftersom vi är som vi är, så gjorde vi detts. Jacob och Filip började sätta upp presenning utanför snickarboden och jag… ja, jag stod mest där och höll eller var för kort för att vara till särskilt bra hjälp…


Neh, men ganska fort hade vi fått upp presenning, bord, bänkar och pallar och fått det riktigt mysigt. Elin passade dessutom på att plocka lite blommor för att göra det ännu finare. Det gick riktigt bra att äta mat där! Och fika också för den delen…


Hur gick då det med odlingslådan? Jo, jag måste säga att det ändå gick bra. Den är inte riktigt klar ännu men den är på plats och det är bara den sneda kanten kvar att fixa.


En stund när Lilleman inte alls var intresserad av att vara där jag och Elin skruvade odlingslåda lämnade jag Elin med skruvdragaren och gick med Lilleman i stället. Vi gick runt på tomten och satte oss på olika ställen. Först satte sig lilleman på ett ställe och sedan klappade han på platsen där jag skulle sitta. Efter ett tag skulle vi resa på oss och gå till nästa plats. Jag, som har varit helt chanslös sedan dag 2, gick givetvis med på detta men när det blev riktigt blött avslutade jag leken. Det finns ju gränser, det finns det!

En fin dag blev det i alla fall och jag tror vi alla åkte hem glada, nöjda men också ganska så trötta.

Kommentera här: