Juni

Sommarlov 

Emmy önskar sovmorgon men inte så konstigt när hon aldrig kommer i säng. Leka med kompisar är super kul och gå på picknick.

Elin går ut med cykeln när det är sovdags men det är väl så det ska vara när det är sommar?!

Elsa önskar frihet och den har hon fått eftersom hon verkar vara en skötsam 16åring. Härligt att träffa en bra kille, dom blev tillsammans i början på mars.

 

Måndag På fm gjorde vi inte så mycket utan åt en väldigt sen frukost. Sedan åkte jag och Emmy in till Kungsgatan för att fira en 8 åring. Emmy följde med till jobbet och så kom våran barnvakt på udda tider. Alltid är det ridlektion på kvällen, snart har även ridskolan sommarlov. Elin stansade kvar hemma och åkte senare till stallet med pappa Johan. Hon tog med sig en kompis ut i skogen med hästarna. Elsa kom på i all hast att det var måndag så hon missade Emmys ridning.

Menyn frukost fika panpizza pasta och korv burger king

 

Tisdag umgås med Ellie på fm och att vara på fritids verkar inte vara så lockande utan stallet i stället! Elin och Emmy skötte stallsysslorna. Alltid är det ridlektion på kvällen, snart har även ridskolan sommarlov. Våran barnvakt kom och hämta Emmy på jobbet så dom hälsade på hennes bror och systerdotter. Hemgång för Elsa som Emmy sa kommer hon mitt i natten?!

Menyn frukost glass panpizza chicken Nuggets med pasta Truckers mat

 

Onsdag på fm var vi alla hemma hos våran fd. barnvakt som barnen hade våren april 2016 till hösten dec 2019. Vi avhandlade pandemi åren, fika, bollkastning och burken. Barnen är så välkomna tillbaka, alltid. Pettson Böckerna som vi skulle ha med, ja dom låg kvar hemma på bordet.

Elin åkte till stan med kompisar och handlade bla på Dollar Store, badade och sedan till stallet för att titta på hopplektion. Sen var hon bara spårlöst försvunnen, på riktigt!! Ringde henne i 1h 30 min med början efter 18.00. Lättande att se hennes namn på displayen innan 20.00. Vart hon var?! HEMMA! Åkt med en kompis hem och hade haft det super mysigt, ätit spaghetti och köttfärssås så det gick ingen nöd på henne. Men på mig!!!

Menyn frukost var det en smula dåligt med…fika Truckers mat fläskfilé med tomatsås ugnsstekta potatisar grönsaker toast 

 

Torsdag en låååång dragen förmiddag 

Kände mig duktig och släppte mitt kontrollbehov och mamma hjärta så tjejerna fick skritta ut en runda i skogen själva på 45 min😅 Allt gick bra 💕 Barnvakten på udda tider blev kvar jobbet, super mysigt att se så många aktiviteter ute på gräsmattan.

Sommarlov i all ära. Fast ibland, eller det som alltid händer är att mamman jag i det här fallet. Helt förvandlas till hemtjänstpersonal och förväntas passa upp med frukost, lunch, kvällsmat och lyxiga mellis, snacks, fika hela dygnet runt. Även plocka disk, tvätt och plus alla djur hamster, hund och 2 hästar. Utöver jobba också!

Jag tänkte ska det vara såhär?

Får bli mat, plocka grejer, tvättschema, ja schema på allt som passar in i stall sysslorna. Helt slut men som tur är, är det roligt, utvecklande, spännande och glädjande att vara en del i deras tankar och funderingar.

Menyn slog ihop frukost och lunchen idag till frukter och toast, smördegs bakad pizza, kladdkaka med färska hallon och grädde.