Sista jobb veckan

Sommarlov 

Måndag 

Nu har veckan kommit där jag vet vad jag heter! Att jobba morgontid 8-14 känns på något vis att dagen blir längre. För att kunna hitta på nått, trots att 14-20 är lika lång tid som 8-14. Något svårare att få alla att hänga på. Eftersom näst intill alla har vänt på dygnet. Det positiva är att tiden att vara själva blir kortare…När jag kom hem var maten klar medans jag åt gjorde dom andra sig klara till åka till stranden, denna gång Malmen. Klockan blev nog närmare 18.00 innan vi var i strängstorp för att byta om för vidare färden  med Clara mot motorträffen vid Stora Djulö herrgårds café. Den färden gick i hundra blås och håret stod rätt ut. Fick hålla i glasögonen för att de överhuvudtaget skulle vara kvar på näsan. Fick in luft i näsan så det inte gick och andas och ögonlocken gick inte att öppna. Jag såg inte mycket av turen men hade i varje fall armbågs häng! Fin åket kom vägen ner till Djulö herrgård, tack och lov för det, vi alla kunde andas och rätta till kläder! Behöver inte åka ner cabat men lite coolt. Första räksmörgåsen är intagen och i sommar kommer det att bli fler.

Självklart blev det stall häng faktiskt med hela familjen. Ja just det, Elin hängde med ”gubb dagiset” en efter en kom så hem till mormor fick vänta.

Emmy har blivit så duktig med ”sin” ponny. Hon kan lös longera i alla gångarter, få Rotka att byta gång art, byta varv, kalla in på kommando, följa Emmy lös det tycker jag är imponerande. Kommer alltid i hagen till Emmy.

Tack för barnvakten 

Meny frukost tomatsoppa med skruvpasta

 

Tisdag kalas vädret fortsätter, känner mig lite lurad på regnet men tillslut på eftermiddagen kom det. Relativ mycket och 10 ml. Det blev jobb och hem till sjuklingen. Börjar bli lite bortskämd och komma hem till hemlagad mat. Elin gick ut precis innan himmel öppnade sig och kom precis fram hos sin kompis i tid! 

Väldigt sen uppvaknande 11.40 det positiva med det är att de inte blir själva så länge.

Blir att tänka om lite inför morgondagens utflykt med picknickkorg. Det får bli Johan och ungdomarna som får åka. Jag blir hemma med Emmy och Elin har en önskan att åka till hästarna i Skalunda. 

Tack för barnvakten 

Menyn brunch carbonara med pasta blev att klämma ner en pizza också.

 

Onsdag igår vädrade vi ur huset så det blev kallt på golvet, sant! Jag frös tillslut. Det blev inte lika lång sovmorgon med ändå lägre än normalt. Stora utflyktsdagen med chaufför och två hästskötare. Dom skötte sitt jobb till topp nivå. Kanske för att jag har en smula kontrollbehov. Bara på en lagom nivå 

Elin var i Skalunda hos kusinerna, jag och Emmy var taxi, kock, hästskötare och bagare.

Frukost blev det halv dant med lunch rester

 

Torsdag idag har den yngre skaran tjejer varit hemma . Den äldre skaran varit i Skalunda, ombytta roller!

Hemma hade det inte hänt mycket mer än att det blev ett bageri-churros- Inte ätit frukost, inte lunch, inte gjort Godmorgon. Det fick bli hemma gjord skinkpasta. På kvällen åkte vi till Skalunda, satt på farstukvisten och ljug lite men det fanns en del sanning också.

Meny Biltema korv, pasta kyckling och jordgubbar