Knack knack jobbaveck

Sommarlov 

Måndag En repris blev det idag för mig och Emmy att åka till vattenparken. Lite mindre folk där med det berodde på att det var barn dag i stadsparken. Jag tänkte NEJ NEJ dit ska vi inte. Det är lite av en tradition att sitta där i gräset och äta pizza. Inte i år för jag hade faktiskt inte styrt upp något. Helt oplanerat gick vi dit ändå. Vilken barnfest! Roligt att se alla glada studsande barn verkligen överallt!! Emmy blev en konstnär för en 15 min, designa sin egna t-hirt, gjorde en fredsduva till gudstjänsten ”Vi Vill Fred” och sen var det mils lång kö till ansiktetsmålningen 100 målningar på 45 min och vi hade nummer 96! Det gick ganska snabbt ändå. -Mamma kan jag st i kö på Grönan i över en timme så lovar jag att kan vänta i den här kön också! Sagt och gjort så stod vi där. Efter 2h så hade vi hunnit med att titta runt lite också och jag hade med mig en fjäril hem i bilen.

 

Tisdag bad vid malmen, zick zack med en sommarvän över 1h gick väldigt snabbt. Verkligen super och jättetrevligt att ses. En annan vän som har varit oss trogna i över 1 år, har nu lämnat oss. Vi hoppas att Kingen får glädja en annan 16 åring. Han såg väldigt glad och nöjd ut när de åkte…. 8 timmar framför sig, Kingens hem blir nu Värmdö. Vi vinkade farväl. Familjemiddag alla hemma, tio poäng till oss!

Menyn frukost kaffe rotfrukter i ungen och marinerad sekt kyckling med grönsaker. Glass till efterrätt. Måste väl ändå erkänna att Lidh har väldigt god ”burk glass” rekommenderas 

 

Onsdag mys frukost med äggröra, korv med bröd även vanligt frukost bröd med pålägg. Sedan var det dags att göra oss iordning till 50 års kalas.  Vi började med skön sång i trapphuset. Så mycket gott det var att välja på! Gaffelkaka, kolakakor, Bregottkaka, nöttopps kaka med mördeg, Krozanter och rulltårta även blåbärstårta. En favorit som många av oss inte hade ätit förut var nöttoppen på mördeg. Spännande komponerat med smakerna. Lite sena ner till parkeringen alla var spända över om vi fått parkeringsböter… Nej det fanns ingen. Tur! Däremot PUNKTERING på höger bak och varmt till 1000, värmen har kommit tillbaks. Emmy stanna kvar och lekte, Elin blev kvar tillsist också och vi bestämde att vi skulle mötas utanför kullberska huset. Alla anslöt till motorcykel kortegen, utom Johan som jobba. Blev en trevlig kväll med 345 motorcykelar och moppar utöver det. Massa folk och ett ståhej på tivolit, kul var det!

 

Torsdag min första jobbdag! Tillbaka till lite rutiner men på ett bakochfram sätt. Eftersom jag i normala fall brukar jobba kväll och nu ”morgon”. Johan har jobbat sedan i måndags. Det har varit händelserik och lite hot och dit. Lagade lite snabb mat, många av oss vill så gärna hinna till motorDagen vi cirkusplatsen. Emmy, jag och Elin var därifrån kl 15.20 medans dom andra rullade in efter 1h. Väldigt roligt att få bli 16 år ingen. Emmy och Elin tyckte att jag var pinsam. Som många ungdomar avslutar sina kvällar med BK. Såklart gjorde vi med det! Vad var det som var pinsamt med att jag sjöng med lite jämfört med att äta på BK bland alla ungdomar…