(null)
Sista dagen i Texas blev väl inte riktigt som va tänkt men till slut blev det bra. 
Det var meningen att vi skulle åka till Waco och titta på mammutlämningar men Virginia fick åka och hjälpa sin styvmamma att byta rum på äldreboendet. 
(null)
Jag blev förvånad att flytten inte blev förrän nu. Virginias pappa dog i maj men Joyce fick bo kvar i deras dubbelrum tills nu. 
Jag erbjöd mig att hjälpa till så det skulle gå fortare men det ville inte Virginia. 
Så under förmiddagen var jag ensam i huset. Aubrey var och spelade golf. 
(null)
Jag var ute och gick med hunden ett par gånger, lagade lätt lunch och packade min väska. Väger bara lite över tillåtna vikten. 
När Virginia till slut kom hem halv två så åkte vi iväg mot Waco. 
(null)
Med på vår lilla tur kom också Virginias syster Sandy och hennes marijuanastinkande väninna Debra på besök från Colorado. 
(null)
Vi följde med på en guidad tur fram till lämningarna. 
1978 hittade ett par pojkari övre tonåren ben i en dalgång när de var och letade efter ormar. 
Det tog med några tilll ett Baylor universitetet i Waco. 
(null)
När utgrävningarna var klara 1980 visade det att de hittat en hel hjord mammutar av arten Columbia Mammoth. Tretton honor och tre ungdjur. Den första hjorden av mammutar i världen. 
De var ungefär 65.000 år gamla. Lite senare hittade de en hane som var ca 51.000 år gammal. Plus en kamel och ben från sabeltandad tiger och en enorm sengångare. 
(null)
Hjorden med honorna har de flyttat till museum i Waco för att kunna undersöka närmare men hanen har de låtit vara kvar där de fann honom tillsammans med några andra skelett. 
(null)
Jag blev alldeles tagen av att se skeletten ligga på den platsen där djuren dog för så många tusen år sedan. Det var nära att tårarna började rinna. 
(null)
Guidningen var mycket intressant och jag är glad att vi valde att gå med på den. 
Fick också veta att kamelerna har sitt ursprung från Nordamerika. Låter mycket annorlunda då inga kameler längre finns här längre. Bara ben finns kvar. 
Att de hamnade i Asien och Afrika var för att de vandrade över landbron som fanns mellan Alaska och Ryssland får så många, många tusen år sedan. 
(null)
Platsen är inte stor och de har byggt ett hus runt benen så de inte ska skadas av väder och vind. 
Men det är en mycket intressant och givande plats att besöka. 
Glad att vi äntligen kom hit. Virginia hade aldrig varit här heller. 
(null)

Kommentera

Publiceras ej