För några år sedan sydde jag en liten jultomte. 
Det var starten på en jultradition. Nu blir det en tomte eller tre, varje år.
När påsk började närma sig så kom jag på att jag skulle sy något med påsktema. Det blev en hare och en kyckling.
Så när Halloween närmade sig så tänkte jag att jag får väl göra en pumpa. Började genast titta runt på nätet efter någon lämplig bild och hittade denna "skrämmande" pumpan. Sedan hittade jag en med blommor och blad. Så då tänkte jag att de kan jag sätta ihop.
Pumpors blommor är givetvis gula men tänkte eftersom det är Halloween så gör jag dem gråa.
Jag började brodera på den några dagar innan jag flög till Texas och sydde den klart på flyget. Bladen och blommorna sydde jag sedan sittande på mina vänners veranda i den härliga värmen.
Den gick väldigt fort att göra eftersom jag sytt den med den grova väven. Bra att ha något lätt att göra när jag sitter på flyget. Broderandet gör också att flygresan går lite fortare.
Hittade en jättesöt bild på Facebook som jag tänkte att den måste jag brodera.
Gillade texten, Man Går Lätt Sönder Igen Om Man Försöker Bli Hel För Snabbt. Kanske inte syns så väl att det står det men anstränger man sig så ser man budskapet.
Jag valde att sy figuren för sig själv och sedan gjorde jag en egen bakgrund.
På originalbilden finns en massa saker runt figuren. De hade jag också tänkt göra men när bakgrund och figuren var färdig blev jag av någon anledning besviken. Tyckte inte alls att jag fått till den som jag tänkt. Slängde den åt sidan och började på pumpan.
Men någonstans i värmen i Texas så poppade bilden in i huvudet igen och  jag började forma om den.
Kom på att jag hade ramar jag kunde använda och att jag hade en massa annat jag kunde sätta på. Jag behövde ju inte göra den som originalbilden. Kan alltid hävda konstnärsfrihet.
Så dagen efter pumpan blev färdig satte jag mig och gjorde figuren färdig. 
Det var så roligt att sitta och pilla och sätta på lite saker. Dra garn där och limma här.
Lite jobbigt blev det när katten hoppade upp så alla bokstäverna flög hej villt.
Han är van vid att få vara på skrivbordet men just denna eftermiddag var hans timing lite illa.
Men till slut fick jag ihop allt.
Grubblade lite på hur jag skulle få fast figuren när jag satt ihop bakgrunden med ramen. Vilket inte var helt smidigt. Baksidan är inte allt för vacker och jag råkade stryka vlieselin över haken. Men det går alltid att hänga den på annat vis och baksidan ska ju ingen titta på.
Till slut kom jag på att använda dubbelsidig tjock tejp eller vad man nu kallar de små kuddarna. Sydde fast en av dem på figuren och sedan satte jag dit två stycken till innan jag tryckte till det hela på bakgrunden. 
På den delen som ligger mot själva ramen har jag bara en kudde.
Jag fick till det till slut och nu är jag väldigt nöjd med den. Tur att avskyn släppte och jag fick en ny idé om hur jag kunde göra med den.
Nu har jag ytterligare två stycken tavlor att försöka få plats för på de redan överfulla väggarna. För snart sätta i taket.
Men vad skulle jag göra på kvällarna om jag inte hade mitt broderande? Hur långsamma skulle inte flyg- och tågresor bli om jag inte kunde sitta och brodera hela tiden?
Jag älskar att brodera. Det blir liksom roligare och roligare.
Huvudet är fullt av saker jag vill göra men nål och tråd.
 

Kommentera

Publiceras ej