Holy crap vad mycket jag gick upp i vikt under min Texasresa!
Att jag skulle gå upp några kilo visste jag men inte sååå mycket. Nu blir det till att banta igen till vintern.
När man är i Texas, ja, övriga USA:s landsbygd också, så är det nästan omöjligt att bara få i sig något lätt. Speciellt eftersom min stackars lilla, nåja, mage inte klarar speciellt mycket råa grönsaker. Kan inte välja att äta en sallad, om det nu skulle finnas på menyn.
Vad du än väljer så är måltiden enorm.
Aldrig har jag ätit så mycket som på den här resan.
Jag är en sådan där person som måste äta var fjärde timma eller så. Annars blir jag dålig, skakig, virrig och med surt humör.
Detta vet mina vänner i Texas, så de tutade i mig massor av mat hela tiden. De är sådana där personer som kan gå utan mat länge, speciellt Aubrey. Han äter ibland bara en gång om dagen. Ibland fixade Virginia mat endast till mig på kvällarna. Men inte ens då blev målen speciellt små, även om jag påtalade att jag inte behövde så mycket.
Jag har fixat min egen frukost varje dag, blåbärsbagels med philadelphiaost och te. Men lunch och middag har det ofta blivit stora mål.
Trots att jag mycket väl vet att man får mängder med mat när man beställer en måltid i USA, så tappade jag hakan ibland.
Visst hade jag kunnat lämna kvar mat men jag är uppvuxen med att man äter upp allt på talriken. Så för det mesta pillade jag i mig allt.
Ovanpå all maten så har jag druckit väldigt mycket läsk, speciellt Root Beer som vi inte säljer i Sverige. Nästan druckit i panik. Ingen aning om när jag får dricka det igen.
Mellan målen har det också blivit pekannötter, diverse snacks och popcorn när jag varit på bio.
Virginia är mycket för att äta snacks så hon har massor hemma. En granne kom över med pekannötter, som han odlar i stor skala och även om jag valt lite popcorn på biobesöken så är de stora som hinkar.
Allting är stort i Texas!
Så nu blir det till att tänka på vad jag äter här hemma.
Problemet är ju också att det är tänkt att jag ska operera min häl snart och då kan jag inte vara ute och gå så mycket som jag är van vid.
Så jag får nog gå med i Wellobe igen och börja vägen min mat och räkna kalorier.
För jag vill verkligen inte vara så här rund igen.
Visst, jag kommer att sjunka ihop något efter att jag varit hemma i några veckor då jag inte längre äter så mycket. Men inte allt jag gått upp.
Måste gå ner en skock kilo inför nästa USA-resa.
Nästa år är det trettio år sedan jag åkte till USA första gången och då bara måste jag åka det och fira det.
Vad det blir för resa får framtiden visa men till USA ska jag!
 

Kommentera

Publiceras ej