Blanda alla ingredienser till mördegen i matberedaren eller gör det för hand. Tänk på att göra det snabbt oavsett metod, det ska bara precis gå ihop till en deg.
Grottorna är tillbaka!
Nu har vi bakat en hel del annat det senaste så det var hög tid för en ny variant av grottor. Denna gången fick mördegen ett täcke av kokos och en fyllning av lemoncurd.
Högt betyg om inte högsta till och med av testpatrullen så det är stark rekommendation att testa de här snarast!
Låt mig vet vad ni tyckte sen<3
1.
Blanda alla ingredienser till mördegen i matberedaren eller gör det för hand. Tänk på att göra det snabbt oavsett metod, det ska bara precis gå ihop till en deg.
2.
Dela sedan degen i ca 15 lika stora delar.
3.
Vispa upp ägget med lite, lite vatten.
4.
Rulla en boll av en degbit och doppa i äggvispet och rulla sedan i kokosen.
5.
Lägg bollen på en bakplåtspappersklädd plåt och gör en grop i mitten av bollen, platta till den lite försiktigt och fyll sedan gropen med lemoncurd.
6.
Upprepa med alla degbitar.
7.
Grädda i 175 grader i ca 7-9 minuter.
8.
Låt svalna och njut!
0,5 dl lemoncurd
50 g kokos
1 st ägg
Gräddning: 175 grader, ca 7-9 minuter
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor