Börja med att riva skalet från citronerna.
En läcker citron- och kokoskaka som passar perfekt till fredagsfikat. Med en fluffig och ljust smet, och en härlig kombination av citron och kokos, kommer denna kaka att göra succé på jobbet imorgon. Njut av en bit hembakad kaka till kaffet och sprid lite glädje på arbetsplatsen!
1.
Börja med att riva skalet från citronerna.
2.
Vispa ihop smör och socker så det blir fluffigt och ljust.
3.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och låt det vispas in före det nästa ägg hälls i smeten.
4.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål och häll i det i smeten tillsammans med yoghurten, kokos och citronzest.
5.
Vänd sedan ihop allt till en slät smet.
6.
Klicka i smeten i en välsmord och bröad* sockerkaksform, grädda i mitten av ugnen.
7.
Stjälp upp kakan på ett fat efter att den fått svalna några minuter.
8.
Sen är det bara att njuta!
9.
Om du vill ha extra mycket kokos i kakan, bröa med kokosflingor istället för ströbröd eller mjöl.
125 g smör
2,5 dl strösocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 dl naturell yoghurt
1 msk vaniljsocker
2 st citroner
1,5 dl kokosflingor
Gräddning: 175 grader, ca 30-40 minuter