Pumpadags

Snart är det Halloween eller Alla Helgons dag....så det är dags att fixa till pumpan jag köpte i mitten på veckan. Det är så himla skoj att ha liite olika traditioner.....som tex midsommar, påsk, halloween och jul såklart.
 
Åter tillbaka till pumpan. Jag kommer på varje år när jag ska börja karva i pumpan att jag borde ha haft riktiga redskap....nu har jag enbart en kökskniv att arbeta med. Men, envis som man är så funkar det också tillslut.....hahahha.
 
 
Innan jag börjar karva så går jag ut med hundarna på gården. Jag måste fixa en fin bädd som pumpan kan ligga på innan jag tar med den ut. Till och med granhäcken har fått spindelväv (eller vad det nu är) dagen till ära....ser riktigt häftigt ut.
 
 
Har även plockat fram mina andra Halloweensaker som ska stå inomhus.....mina egengjorda träpumpor. Jag har lite till också, men hittade inte dom när jag letade i morse.....får leta lite bättre i morgon.
 
 
Nu tillbaka till pumpan. Vilket söl det är att få ut innanmätet ur pumpan.....men, det är ett viktigt moment. För om det finns gisch kvar....så kommer pumpan hålla sämre.
 
 
Nu är pumpan på plats på granrisbädden.....och nu är det bara att vänta tills det mörknar utomhus.
 
 
Självklart måste de bli två närmilder på voffsingarna också.....hahhahah. De är så fina nu med sina nyrakade nosar.
 
 
Orkade inte bänta tills det blev helmörkt.....men, såhär blev det iallafall. Årets pumpa 2022....hahhaa.