En arbetsdag här hemma...

Bara för att det blir helg så betyder det inte att man kan sitta i soffan och pilla sig i naveln....om det ändå vore så...hahha. Nä, då måste allt som inte hinns med på vardagarna göras.....pust. Så idag har det bytts däck, gräsmattan blivit klippt för sista gången i år, promenad med hundarna, städat, tvättat, sorterat tvätt, hundpromenad igen....och nu håller solen på att gå ner. Nu ska maten fixas.....och sen kan vi pilla i naveln resten av kvällen (förutom att tvätten måste hängas om ca 1 timma).
 
Jocke började dagen med att byta till vinterdäck på båda våra bilar....ja, när som helst nu kan faktiskt den första snön komma. Det är även riktigt kallt på morgon och kvällar. Tack och lov så slipper vi skrapa rutorna på bilarna....för de står i ett varmt och skönt garage här hemma på gården.
 
 
Nu börjar det bli så trist ute...när de flesta löven ramlat av trädens grenar. Det blir liksom så otroligt mörkt och kalt.....inte alls roligt. Nu är det bara att vänta på att det vita ska ramla ner från himlen så att allt blir ljust ute igen.
 
 
Hundarna får såklart komma ut på sina promenader....och denna gång gick turen till skogen.
 
 
När vi kommer hem igen så började hundarna busa med sina tuggben och jag fick äran att gå och plocka upp hundskit på gården. Men, "tyvärr" så var alla bajskorvar kalla.....så inte fick jag någon värme för händerna heller...hahahha. Brrrr, det blåser isande kalla vindar och mina öron är som isbitar....brrrrr (+3 grader).
 
 
Jag går in och fixar med tvätt, städ och annat småplock medan Jocke är ute och klipper gräsmattan. Han har uppsamlaren på denna gång.....så att alla löv och gräs hamnar på komposten. Nu ska det väl ändå vara den allra sista gången för i år som gräsmattan blir klippt.....nästan gång blir väl i maj/juni någon gång skulle jag tro. Jag och hundarna pasar på att gå ut en sväng för att kolla hur det går för honom.....+ att jag vill känna lite sol på mig innan den försvinner ner bakom träden. Klockan är "bara" 16:00 och solen håller redan på att förbereda sig för att gå och lägga sig.
 
 
Våran fina lilla ek har fått prinnar och ett löst knutet snöre runt sig.....så att den håller sig upprätt under vintern. Hoppas verkligen att det kommer små vackra ekblad till våren....jag vill så gärna att den skall överleva vintern.
 
 
Jocke får åka fram och tillbaka med åkgräsklipparen för att tömma behållarna i komposten.
 
 
Solapanerlerna arbetar....och det gillar vi verkligen!
 
 
Ja, då var solen snart borta.....suck, så korta dagarna är nu. Vid 08:00 tiden går solen upp och 17:00 går den ner igen.....men andra ord så är det ljust i 9 timmar och mörkt resten av dygnet (15 timmar), och värre kommer det att bli. Buhu...saknar redan de ljusa sommarkvällarna och nätterna. Men, om man nu ska se någonting positivit i detta....så sover man så mycket bättre när det är kallare och mörkare i sovrummet.