Mental träning x2

Idag har jag och Anna haft fullt upp från morgon till kväll, och än är vi inte klara, utan vi ska på TS-möte alldeles strax. Vi hann inte ens laga någon mat idag utan fick köpa pizza till middag. Inget vi klagar på direkt ;) 

Tage och Boppen fick sig en uteritt i förmiddags efter gymmet, och båda två var fina! Tagis var lite fjantig och väldigt pigg. Boppen var lugnare i skallen och lika mjuk och fin som han har känts det senaste. Imorgon ska jag dressyrträna honom för Miranda och det ska bli kul! Efter diskbråcket har jag inte ridit någon uppsutten träning alls, utan bara tränat från marken för instruktör, så imorgon blir första gången jag kör uppsuttet :) Anna ska också träna Focus imorgon medan Bella & Tage får sig en uteritt. Det blir första gången jag rider henne på en vecka då. 

Hela eftermiddagen har gått åt till att mentalträna Focus och Bella för Anna. Vi filmade även en video med henne som kommer upp på onsdag. Vi fortsatte träna på Bellas tryckkänslighet och kommer i filmen visa på en övning som är en bra introduktion för den som behöver lastträna sin häst, eller om du bara har en tryckkänslig sådan. Hon var i alla fall väldigt duktig idag, men det är tydligt att tryck bakifrån och i höger varv är jobbigast. Inte konstigt då att hon sparkar åt alla hästar som kommer för nära, och att höger varv är lite jobbigare i ridningen. Förhoppningsvis kan vi med den mentala träningen lindra detta problem så hon blir lite säkrare att ha med på tävling ;) Anna och Focus tränade också på tryck, och mycket sidförande. Han var superduktig! Focus vill gärna "ta saken i egna händer" och tar mycket egna initiativ (eftersom han är mestadels högerhjärnad-extrovert), så det gäller att jobba mycket på att han ska vänta på sin människa, och vara konsekvent med detta. 

 
Vi kommer för övrigt köra på med ett inlägg om dagen här fram till bloggbytet. Vi ska bara få fört över vår elfstrands.se-domän till den nya sidan, så kommer vi börja blogga ordentligt igen så fort det funkar :) Hoppas ni också ser fram emot vår nya blogg!

/ Emma
Kommentarer
Frida säger:

Jag läste först texten lite slarvigt och blev jätteledsen över att jag trodde ni skulle trappa ner bloggandet för alltid. Men sen uppstod lyckan när jag insåg att jag hade läst fel. Tack för att ni inspirerar mig :D

Svar: Haha, åh tack snälla själv 😀
Emma Elfstrand

2019-05-14 | 15:46:06
Anonym säger:

Jag tycker det är jättebra och roligt att ni lägger ut filmer och blogginlägg på i detta fallet mental träning. Väldigt lärorikt och jag tar verkligen åt mig och gör samma lekar och övningar på min häst, han är en liten orolig själ. Jag märker skillnad på han❤️ni är verkligen mina förebilder i både ridsport och utanför hästeriet❤️

Svar: Så kul att höra 😀 mental träning är verkligen underskattat! tack snälla ❤
Emma Elfstrand

2019-05-14 | 21:28:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: