Uppdatering!

Kommentera
Det känns ju egentligen lite konstigt att börja skriva nu (kommer säkert inte orka göra det heller) eftersom det redan gått 7 veckor (idag!) sen hon föddes, min fina Leah - men tänkte att jag bara skriver lite ändå.
 
Wow! SJU VECKOR!! Redan!!?
Tror jag fortfarande inte har smält in och fattat på allvar att JAG HAR ETT BARN! Att JAG ÄR MAMMA nu!! Hur overkligt?! Men helt underbart! Leah är en väldigt "lugn" och "snäll" bebis (har jag fått höra, då jag ju själv inte har nåt att jämföra med) så det är jätteskönt - men som alla bebisar så är ju inte hela dagarna och varje dag lugn och fin och att allt går som på räls liksom! Nej nej nej! 
Dessutom är jag ju ensam med henne så det är ju allt ansvar på mig ALL THE TIME, dygnet runt!
 
Positivt att jag redan fått sån mkt bättre realtion till mina båda föräldrar! (de är skilda)
Mamma va här första dan vi kom hem från BB och så typ varannan dag kom hon hit första veckan! =)
Pappa ställde upp fårn början och körde oss till och från BB och på återkontrollen mm.
Haft mkt besök av min moster också som ju va med på förlossningen 💜
 
 
Omöjligt att berätta ALLT för det har ju hänt sååå mkt på de här 7 veckorna och dagarna och veckorna går så himla snabbt!!
Hon väger nu ca 4500 g och e ca 54 cm lång! Hon vägde 3360 g och va 50 cm när hon föddes.
Nu har hon börjat le och skratta lite och "prata" med mig och mkt mer vaken!
I början så bara sov hon, åt, bytte blöja, sov, åt, bytte blöja osv. hela dygnet!
Roligt nu när hon är mer och mer vaken och man får kontakt med henne! =)
Hon har redan växt ur de minsta kläderna och minsta blöjorna.
 
Hon ammade ju från start! Jätteskönt, men använder ju bröstet som trygghet och tröst också vilket kan va jobbigt ibland då det känns som om vissa dagar så e hon bara vid bröstet varje timme! Hon tar nappen också- ibland! Och OM hon somnar med den så spottar hon ut den när hon somnat! Det är ändå nåt positivt så hon inte (helst) blir så beroende av nappar!
 
Jag ångrar att jag köpte t.ex. ett BILLIGT babynest (hon gillar det o sover för det mesta i det, men jag ser att den är av sämre kvalitet och har vissa egenskaper jag inte gillar!) och en bILLIG babysitter! :( Hon HATAR den och har suttit kanske max 5 min i den nån gång. Ville inte köpa en tre ggr dyrare Babybjörn, men de har en sån på bvc som vi testade förra veckan o DÅ verkade det iaf som om att hon gillade den bättre och alla andra jag frågat i en mammagrup på fb - säger ALLA samma sak - det e BARA BabyBjörns babysitter som deras bebisar gillar! Så nu har jag köpt en begangnad för 330 kr (nypris 1500 kr!!) som min farbror ska åka o hämta idag! Vi får se om hon gillar den. Vissa bebisar gillar ju inte att va i babysitter överhvudtaget så...
 
Selen gillar hon INTE heller än så länge... Babygymet har hon börjat intressera sig för nu äntligen! Och överhuvudtaget, såna mobiler som hänger över! Bra med den över skötbordet eftersom hon innan ALLTID skrek vid blöjbytena. Så nu e det mkt bättre!
 
Jag fick en tvättmaskin i julklapp av mormor o morfar - men den e inte installerad än pga vissa orsaker så måste ändå tvätta i tvättstugan... :(
Iaf, och iom det så blev det konstigt med skötbordet för det fick inte plats i badrummet då längre. Sen gillade jag inte skötbordet heller gentligen eftersom det är för högt och för långt... men det står iaf i sovrummet nu o används om vi behöver byta på natten och så har vi skötdynan ovanpå tvättmaskinen istället när vi byter i badrummet på dagarna. SKötbordet ska ju tas bort o byrån ska användas sen till förvaring för leksaker i soverummet sen. Men jag va iaf inte nöjd med det köpte..tyvärr... oh well.
 
Vi försöker gå ut o gå 2 ggr per dag och helst gärna 1 timme varje promenad. Jag cyklar inte nu. Dels har jag inte vågat förrän underlivet läkt och testade i förrigår men det kändes bara onödigt o inte likadant som innan plus att jag inte vet när jag ska hinna det ens just nu?!!
Så promenaderna blir min motion tillsammans med lite "mammaövningar" som bäckenlyft och lite rygg/mage + knipövningar. Min kropp har en helt annan form nu än innan! Väger lite mer än innan (ca 2-3 kg nu) direkt eftet förlossningen gick jag dock ner alla graviditetskilon plus 3 kg till men de har jag asså lagt på mig nu plus 3 till av nån anledning!? Konstigt. Men kan ju va sömnbristen som påverkar med stress. Jag/min kropp är så lättpåverkad av minsta lilla plus hormorner!!!
Har bredare höfter också och gamla byxor sitter inte bra just nu.
Visst, det har "bara" gått 7 veckor, men men... Underlivet ser INTE ut som innan, ahha! Blev ju sydd ganska mycket..ska på återkontroll på mvc nästa vecka, då ska hon kolla underlivet...
 
Nu ska jag vecka min bebis här (hon e en sjusovare!) så vi kan gå ut innan min farbror kommer med babysittern o sen måste hon ammas o sen ska jag få lunch etc. Dagarna går som sagt såååå snabbt här!