Amning

Kommentera
god morgon!
vilekn rent ut sagt, bajsnatt! 😒😒😒
 
VĂ„rt element e crazy varmt o kallsvettas dĂ„ pga mĂ„ste ha öppet fönster för att inte dö av vĂ€rme. Grejen som man vrider om elementet med e nĂ€mligen borta! 😟 SĂ„ mĂ„ste fĂ„ tag pĂ„ fastighetsskötaren IDAG och be dom stĂ€nga av det annars blir jag galen!!! Elementet e typ 60 grader!!
PĂ„ det sen sĂ„ har jag haft mjölkstockning i BÅDA tuttarna!! Kanske för att jag försökte pumpa ut igĂ„r eller oxĂ„ för att hon Ă€tit sĂ„ dĂ„ligt o avbryter amningarna ganska snabbt? Anyway sĂ„ gör det asont och de Ă€r stenhĂ„rda!
nĂ€sta grej Ă€r att mina hĂ€nder domnar ju varje natt o sĂ„ pga det eller till följd av det sĂ„ vĂ€rker dom sĂ„ ini helvete mkt samtidigt! sĂ„ hur jag Ă€n ligger sĂ„ domnar dom o jag vaknar av det flera ggr per natt! Sen vaknar jag ju dessutom 2-3 ggr/natt för att amma dottern. Inte mĂ„nga timmar sömn det! đŸ˜«đŸ˜«đŸ˜«
 
Jag mÄste ÀndÄ pÄstÄ att jag klarar av sömnbristen bÀttre Àn vÀntat och helt annorlunda Àn innan hon hade föta sÄ det kanske har med hormoner eller nÄt inbyggd biologiskt att göra nÀr man blivit förÀlder?!
Men jag mÄste nog dÀrför försöka sova/vila pÄ dagen idag!
 
nu till rubriken!
Amning Àr sÄ kÀnsligt Àmne att diskutera eftersom alla kÀnner olika. Jag kan sÀga sÄhÀr kÀnner jag: Det Àr superduperbra att amma om man kan o vill o barnet vill. Och sÄ har det ju varit för mig o Leah. Men jag kÀnner att jag absolut inte vill fortsÀtta amma nÀr hon fyllt 6 mÄn!!!
DĂ„ behöver de dessutom mer nĂ€ring Ă€n bara bröstmjölken men iaf...’jag tkr det Ă€r mysigt Ibland! Men inte ofta! Och to be honest sĂ„ tkr jag det e ganska jobbigt. Nu e det dessutom sĂ„ att hon varje gĂ„ng vill avbryta för hon antingen behöver rapa eller bajsa/prutta eller nĂ„t annat som inte kĂ€nns bra. Detta gör att hon vĂ€l inte blir mĂ€tt sĂ„ dĂ„ mĂ„ste jag amma flera ggr för att hon ska fĂ„ i sig o det e lite jobbigt. Att dessutom sitta ner sĂ„ mkt o lĂ€nge ibland Ă€r inte jag van vid o sĂ„ sitter man i en sĂ„ icke ergonomisk position iom att man sitter nöjd i bröstryggen och sĂ„ vĂ€ger hon ju mer o mer för varje dag/vecka sĂ„ det blir ju tyngre o tyngre! Plus att brösten vĂ€ger en del nĂ€r de jĂ€mt e fulla med mjölk! Jag vill ha tillbaka min bröst! Inte skönt nĂ„nstans med sĂ„ stora bröst!!
 
men fördelarna Àr ju sÄklart att det Àr gratis, det ger nÀrhet, det ger all nÀring hon behöver och dessutom ett bra immunförsvar och jag behöver inte tÀnka pÄ att ta med mig mat/ersÀttning om vi ska nÄnstans o behöva vÀrma etc.
Men om en mÄnad, dÄ hon fyller 4 mÄnader, ska jag introducera smakportioner o hoppas att hon verkligen Àr intresserad o vill ha mer o mer sÄ att hon sen hellre föredrar mat o gröt/vÀlling ist för att amma!!
 
Dessurom Ă€r jag sĂ„ trött pĂ„ alla hormonförĂ€ndringar som amningen bidrar med! Det Ă€r högst troligt det som orsakat mina domningar som jag haft sen hon föddes! Och min kropp reagerade INTE med att kilona bara rasar av med att amma! TvĂ€rtom! Min kropp har fĂ„tt för sig att lagra extra fett istĂ€llet för att vĂ€l ha som reserv för att kunna producera bröstmjölk sĂ„ jag har ju istĂ€llet gĂ„tt UPP i vilt och de vill inte gĂ„ ner trots bra kost o trĂ€ning! đŸ˜«đŸ˜’đŸ˜’ SÅ kag ser mest fram emot att sluta amma! Hade det inte varit för att det e bra nĂ€ring för Leah o gratis sĂ„ hade jag nog velat sluta redan nu! Men jag fĂ„r för hennes skull stĂ„ it i 3 mĂ„n till om inte HON sjĂ€lv vill sluta amma innan dess. Det kan jag ju alltid hoppas pĂ„! 😃