Besök på SöS igen....

Kommentera
 
God Morgon!
 
Jag skriver hemifrån, inte från SöS - men det blev ett oväntat besök där igår igen!
 
Jag kände nästan på mig det igår på morgonen. Jag hade tid på MVC kl 11.00 igår. Barnmorskan var lite försendad så under tiden jag satt där i väntrummet, hann jag redan då få ganska många sammandragningar!! Sen skulle vi bara lyssna på hjärtljuden och mäta magen och självklart fick jag en stark sammandragning igen när vi skulle lyssna på hennes hjärtljud och då tycker min bm att Leah reagerar på sammandragningen med låg puls igen (som förra ggn jag fick åka in till SöS) trots att hennes puls bara va då 107 och från 110 e liksom inom den normala spannen upp till 180...
 
Så hon ville att jag skulle åka till SöS för en extrakontroll så att bebisen inte kommer i kläm eller att navelsträngen sitter åt under sammandragningarna. Då skulle det va bättre att de sätter igång mig!!
 
Jag reagerade med att jag mest tyckte det skulle bli jobbigt att åka dit igen! (skäms lite för det nu) Inte för att jag fick ett dåligt bemötande förra ggn för det fick jag absolut inte, utan mest för att jag ogillar sjukusmiljön och att sova över osv. MEN - självklart vill man ju hellre att de gör en extrakontroll så man vet att allt är bra med barnet - än att låta det vara o så kanske barnet inte alls mår bra!
 
Fick tid kl 14.00 där. Klockan var ca 12 när jag åkte hem från MVC. Skulle ha träffat min moster på fika direkt efter mvc-besöket, men så blev det ju inte. Hörde av mig både till henne och till min pappa. Tänkte att, nu måste jag hem, få i mig nåt ätbart (ifall det blir igångsättning) och för att kunna ta med mig BB-väskan också ifall att eller ändå en väska med saker ifall jag måste stanna över natten igen! Frågad också pappa om han skulle kunna skjutsa istället för att jag skulle åka kommunalt dit och det kunde han, så när jag kom hem, duschade jag o bytte om, åt lite (va lite illamående för jag va så nervös, men tvingade i mig) och sen kom i princip pappa o hämtade mig och så åkte vi in till SöS. Vi tog med mina väskor + babyskyddet. Tänkte att det lika gärna kan va i hans bil nu då när det e så pass nära bf och nu visste jag ju inte om jag skulle bli igångsatt eller ej heller. Eftersom jag redan är i v 39 nu så kände jag att det lika gärna kunde va skönt att bli igångsatt när jag ändå va där, men bara för det så skulle vi säkert få åka hem den här ggn...
 
Min pappa lämnade av mig där och åkte hem o jobbade hemifrån. Skulle höra av mig så fort jag visste om jag skulle bli kvar eller ej. Skulle jag bli kvar så skulle han åka dit på kvällen igen och komma upp med väskorna. Min moster ville vara med på kontrollerna och eftersom hon ska va med på förlossningen och jag inte visste om jag skulle bli igångsatt, så ville hon åka dit ändå. Jag hade klarat mig själv, men samtidigt är det ju ändå skönt att ha nån där att prata med medan man väntar på besked.
 
Jag fick göra en CTG-kontroll igen och sen träffa en läkare. Hon tyckte att allt såg jättebra ut!🙏 Men jag hade fått en remiss för ett till tillväxtultraljud från min bm på mvc. Hon talade dock aldrig om det för mig när jag va där tidigare under dagen. Jag gissar att hon glömde det eftersom hon kände oro inför det andra! Men tydligen behövdes det göras igen, så kunde göra ett där på SöS.
Det såg också jättebra ut! 🤗 Hon ligger lite under genomsnittskurvan igen men hon följer SIN EGNA KURVA fint och det är inte så stor avvikelse från genomsnittskurvan ändå. Jag minns inte exakta vikten nu, men den låg ungefär på 3180 g elller nåt sånt nu =) Lilla gumsan! 😍 De kan ju lägga på sig ungefär 100g i veckan, så hoppas jag inte går över tiden fööör länge, samtidigt så väger hon ju inte jättemkt nu, så förhoppningsvis fortfarande ingen bamsing när hon ska ut hehe😄
Även moderkaka, fostervatten och navelsträngen såg bra ut 🙌 och vi kunde se att hon har lite "hull" (underhudsfett) runt magen och ryggen, trots att hon e lite mindre, så det kändes jötteskönt att få veta! Jag som varit så orlig att hon inte ska ha fått i sig tillräckligt med näring när jag mått så illa o inte haft nån bra aptit på senaste tiden. Så det känns jätteskönt att veta faktiskt!
 
Sen fick vi åka hem!
Hade dock vääääldigt många sammandragningar igår! De fortsatte hela dagen och hade jättemånga under kvällen (även under natten) så jag tänkte igår kväll att, bara för att vi fick åka hem nu, så kommer det säkert sätta igång av sig själv INATT så vi får åka in igen hehe 😉 men det hände inte.
 
Min moster hade med sig en present från min morbror och kusiner med familjer; en fin bitring och en jättefin rosa filt där det står "Leah" på!! 😍😍 Så himla fint av dom!
 
 
Nu ska jag ta min rehab-promenad, sen handla lite mat o sen äta lunch. Annars inga planer idag.