Min förlossning 💖

Kommentera

Vaknade kl 6 av förvärkar. Eller dvs. Sammandragningar som kändes som mensvärk ist för inget. Täta hela tiden, med bara 3-4 min mellan, men korta, typ 30-40 sek.

Sen efter jag hade druckit morgonkaffet klart vid 10-tiden så blev de jobbigare o jobbigare o behövde andas igenom dom. Ringde förlossningen men de sa att jag skulle vila o ta det lungt..
Ringde igen en timme senare för att veta när jag skulle åka in o hon sa att de måste va minst 1 min långa i 2-3 tim. Sen gjorde det ondare o ondare. Och insåg att de nu faktiskt hade varit över 1 min långa, troligen längre än jag trodde! 😟😟
Sen kom en värk och samtidigt lite av vattnet! Så gick jag ist o satte mig på toan och vid varje värk kom mer o mer vatten ut + slempropp!
Ringde förlossningen kl 12.30. Hon sa att jag fick en tid kl 14 för en kontroll men kanske måste åka hem. ( jag tänkte bara: no way! This is it, liksom!!)
Ringde min pappa som åkte fr jobbet för att hämta mig. Han kom vid 13.00 o då åkte vi in direkt. Jag kunde bara sitta dubbelvikt på golvet i hallen vid varje värk o försökte härda ut tills han kom. Kunde knappt ta mig till bilen! I bilen påväg in så krampade jag för jag råkade hyperventilera så kunde inte röra mina händer!!! Det släppte när jag steg ur bilen vid sjukhuset. Åkte rullstol in. Barnmorskan tog emot direkt!

Var öppen 4 cm då jag kom in! Fortf. Täta o jobbiga värkar men jag kunde tack o lov använda lustgasen 🙏🏼🙏🏼👏😊👍 Däremot så öppnade jag mig väldigt snabbt o har inte koll på tiden men tror jag va helt öppen en timme efter vi kom in! Så då började ju krystvärkarna och då använde jag inte lustgasen längre ju eftersom man ska ta i o inte andas igenom dom. Men de var HEMSKA!! 😩😄😄 Fyfaaan asså!! Mina va så täta fortf liksom! Och de höll tyvärr på länge! Jag fick inte krysta för mkt heller för att inte spricka.
Kl 17.43 kom hon ut, min Leah 🙏🏼🥰💖

 

Jag sprack inte men fick som djupa rivsår på ganska många ställen och dessutom lååångt inne i vaginan så låg i över en timme o blev sydd 😩😩 Men allt gick ju bra och vi båda mår jättebra! 🥰🥰🥰 Vilken gåva att få vara mamma till Leah! Trodde inte man kunde älska nån så mkt! 💖💖💖