Skrällen: Världsmästaren till Hockeytvåan

Ny dag - nytt lag i Hockeytvåan som spänner musklerna i sensommarsolen. 
 
Under gårdagen kunde vi rapportera om att IK Guts förstärker truppen i form av den rutinerade backen Alexei Bondarev och idag är det dags för ett annat lag i serien att värva in en spelare med ett minst sagt tungt CV. Det är Borås som gått ut med nyheten att man värvar målvakten Konstatin Barulin, som senast kommer från spel i den Tjeckiska ligan men som tidigare har ett förflutet i KHL. 
 
Varmt välkommen till Sverige och Borås Hockey Konstantin! Kontraktet är skrivet på 2 år, skriver klubben på sin instagram. 
 
 
Gårdagens värvning var minst sagt imponerande men frågan är om inte den här är snäppet värre. Barulin kommer som sagt var senast från den Tjeckiska ligan men den gångna säsongen inleddes i KHL där det blev 21 matcher och en räddningsprocent på 88.7. 36-åringen gjorde debut i den ryska högstaligan redan säsongen 05/06 och sedan dess har han hunnit representera klubbar som CSKA Moskva och Avangard Omsk. Förutom att ha spelat drygt 500 matcher i KHL har den rutinerade målvakten även fått chansen i det ryska landslaget vid ett flertal tillfällen och våren 2012 var han en del av det lag som vann VM-guld. 
 
Bland de övriga meriterna finns ett VM-silver från 2015 och vid hela sex tillfällen har Barulin blivit uttagen i KHL:s Allstar team. Det är minst sagt imponerande, och det trissar naturligtvis upp förväningarna inför det som komma skall. 
 
FAKTA: Konstantin Barulin 
Ålder: 36 år 
Längd/Vikt: 186cm/93kg
Position: målvakt
Statistik förra säsongen: 21 matcher, 88.7% (Neftekhimik Nizhnekamsk, KHL)
8 matcher, 90.0% (HC Dynamo Pardubice, Tjeckiska ligan)
Meriter: VM-Guld, VM-Silver, VM-Brons, U20 VM-Guld, U18 VM-Silver, 513 KHL-matcher