annettebengtsson.blogg.se

2022-10-02
11:04:34

Debut på distansbanan PP20

Simone på plats
 
Lördagen den 1/10 åkte jag iväg med Simone på en pay and ride (prova på =pp) distansritt på 20km på stall Spårtorp i Kungsör. Det var mälardalens distansryttarförening som höll i den.
 
Spännande men nervöst att se hur hon skulle bete sig på plats och under turen med allt. Resan dit var hon lite trampig i transporten men lättare att lasta denna gång.
Simone efter för besiktningen. 
Hon var lite stresad av alla hästar, männsikor och allt som hände på plats så hon hade nog högst puls skulle jag tro då hon hade svårt att stå still och snurra lite samt "knorra" eller blåste, såg ut som en hingst. Hon hade iallafall en puls på 52 och resten var utan anmärkning så vi fick starta.
 
Förbesiktningen och kollar pulsen
 
Travar upp på besiktningen 
 
Vi var uppdelade i tre grupper och jag var i sista gruppen vilket stressa upp henne mer. Hon gnägga och hade svårt att stå still.Tillslut var det min grupps tur att starta.
 
 
Lite spänd och stressad vilket gjorde henne enormt tittig för allt men ut kom vi. Hon drog och skygga och tillochmed galopperade fast jag hade velat skritta eller trava lugnt. efter ett tag red jag om min grupp och beslöt mig för att rida på framåt istället för att hålla i och jobba emot henne. Hon fick springa på lite så hon kunde lugna ner sig. När vi kom till 10km märket hade vi varit ute i ca 45min... väldigt snabbt tänkte jag och försökte, där det gick att skritta lite för att hon skulle kunna återhämta sig. 
 
Hon skötte sig bra men det blev mest trav och föröska hålla igen henne, lite skillnad på Goldie att rida då Simone var mer tittig och slingrig samt snabb/het medan Goldie är mer lugn och stabil. 
Det blev lite galopp på en raka då vi blev omridna av ett annat ekipage och Simone taggade till direkt. Vilken tävlings instinkt hon hade! 
 
Vi kom tillbaka som ekipage nr 2, så med vårt tempo red vi om dem andra grupperna som starta innan mig.
Svettigt värre och min min kan vi ju skratta åt. XD
 
Simone och jag skrittar igenom mål.
 
Hon hade en ganska hög puls när vi fått av alla grejer och börjat svampa av henne, blev inte direkt bättre när fler ekipage kom tillbaka så hon stressade upp sig för det men tillslut kände jag att hon hade kommit ner tillräkligt samt att med dem andra ekipagen tillbaka inte skulle hjälpa henne att lugna ner sig. Så vi gick till slutbesiktnigen.
Puls 56 och godkända!
 
Superglada med vår rosett efter en godkänd ritt.
 
Så stolt över henne <3
 
Våran trötta tjej åkte lugnt i transporten hem och var glad och törstig när vi kom hem. Hon ville inte dricka på tävlingen, antagligen för att hon var så stressad. 
Nu ska vi fortsätta träna vidare för att kunna starta en clear round 40km nästa år.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: