Nyårsafton 2018-2019

(null)
(null)
(null)
Min nyårsafton blrjade med frukost hos Linnea med tjejerna klockan 10.30. Med kaffe, smörgåsar, partyhatyar, mjukisbyxor och julgodis.

(null)
(null)
Vi skålade med Mimosas eller apelsinjuice!

(null)
(null)
(null)
Vi skulle alla fira nyåraftonskvällen på olika håll men vi tog del av varandras planer, målade naglarna och erbjöd stylingtips a la typisk tjejförberedelser. Vid 12-tiden åkte alla hem till sitt och önskade varandra ett gott nytt år.

Sedan jag kom hem efter frukosten tills egentligen sista halvtimman innan vi skulle ses hemma hos mamma och pappa så var jag som en läckande vattenkran i mina känslor. Jag grät för allting. Scrollade runt på sociala medier, ni vet som man gör, och där vimlade det av bilder av årssammanfattningar och kanske värst - nyårslöften och planer som folk har inför det nya året. Och jag rycks ju med, för jag är en sådan som älskar att planera och tänka framåt. Jag började tänka "vad skanjag göra 2019 för kul! Vad vill jag göra annorlunda jämfört med 2018?" och insåg att.. planera ett helt år i förtid för mig är helt naivt. Men okej, en månad framöver kanske jag kan räkna med? Men så tänkte jag tillbaka på hur fort allting gått det senaste och insåg att jag vet ju faktiskt inte om jag klarar av att nästa tisdag gå ner i och tvätta bara för att jag klarade av det idag. Allt känns väldigt osäkert. Därav läckande kran (eller kanske till och med öppen emellanåt) 

Klockan 17.25 satt jag och störtlipade i Daniels famn. 17.45 stod jag och sminkade mig men insåg att jag förmodligen inte borde ta mascaran eftersom den ändå kommer ligga under ögonen mesta delen av tiden. 17.55 åker vi till mamma och pappa. 18.00 känns allt lugnt. Jag är bland de de människor jag älskar mest och känner mig bäst i hela världen. Fanns ingenstans jag hellre hade varit. Jag grät inte en enda gång under kvällen (förutom i slutet när det mest var tårar över att den fina kvällen var slut). 

Så jag tycker vi tittar på bilder från vårt fantastiska firande!
(null)
När vi kom dit stod mamma i köket och fixade det sista inför maten så vi dukade upp det vi hade tagit med oss, rester av julgodis (och annat godis) som vi fått under julveckan men som vi har haft fullt sjå med att försöka äta upp. Vi blev bjudna på champange och alkoholfritt bubbel för att skåla in kvällen.

(null)
Pappa chockade oss alla med att komma i ny kostym, skjorta och slips. Jag sommtrodde jag skulle vara helt överklädd i mina silvriga paljettbyxor!

(null)
Det satte stämningen på kvällen så vi valde att sitta i "salongen" (=August gamla rum som efter att han flyttat inte riktigt bestämts vad det ska vara till ännu) vid det stora finbordet (=som egentligen är två utebord som ställts bredvid varandra och dukats väldigt fint inför julafton och som fått stå kvar). Det kändes lyxigt men också lite ensamt att sitta med så mycket utrymme, haha. Trångboddheten finns i alla våra hjärtan

(null)
Till förrätt fick vi i alla fall hummersoppa med kräftsjärtar, dill, citron och turkisk yoghurt. Till det vitlöksbröd och valfri dryck. Tyckte det var hur gott som helst! Jag är inget stort fan av skaldjur generellt. Tycker det är ganska tråkigt. Men hummersoppan, som förrätt där man bara får i sig precis lagom mängd (att äta sig mätt på den hade varit för mycket!), var hjr gott som helst. Mitt betyg: 9/10! 

(null)
(null) 
Ganska tight därpå serverades huvudrätten! Fläskfilé och hasselbackspotatis med bearnaisesås, rödvinssås, bladsallad och capresesallad. Återigen, hur gott som helst. Det var mammas första gång att göra rödvinssås, och hasselbackpotatis, och allt blev så himla gott och jag var så imponerad. Jag kanske är något icke-objektiv eftersom man tycker väl nästan alltid att sin mammas mat är den godaste (eller? det tycker jag ofta i alla fall) men det var så gott det här med. Mitt betyg: 8.5/10 (sänks 0.5 poäng eftersom jag inte gillar tomater hehe).

(null)
Efter maten körde vi, traditionsenligt - Primetime kl 20.00 hela familjen. Lite krångel med tekniken gjorde att vi hamnade ur spel, villet var tråkigt. Istället går vi in till TVn för att köra första raden Bingolotto men då har de jäklarna varit före i tidtabellen så vi hade precis missat första bingon när vi satte på. Detta upprörde mig enormt inom de närmsta 15 minutrarna som kom. 
 
(null) 
(null)
Sedan satt vi där i soffan och pratade och väntade in nästa bingo istället. Teo, sötnosen, sticker upp sitt huvud vid minsta prassel för han tror att det skulle kunna vara till honom. Om det så handlar om knäck eller starka mediciner så är han där. Åtta år gammal har han blivit nu i december, men inte så mycket klokare, haha. 

(null)
Sedan kom efterrätten in! Vanilj och yoghurtpannacotta serverad med hallonblandning och icke-ätbar grön växt! Även denna väldigt god, men eftersom jag älskar när pannacottan är sådär riktigt gräddig så drar det ner poängen något att det var yoghurt i den. Det blev mindre pannacotta och mer syrlighet, vilket jag tycker är sådär. Åh andra sidan får den pluspoäng för den var rolig att servera. Mitt betyg: 6.5/10.

(null)
(null) 
Sedan kändes det som att tiden bara sprang iväg där framför TVn. Vips så var tredje och fjärde bingon färdiga och så började tolvslaget närma sig. Vi som hade trodde (eller i alla fall jag och mamma) att vi skulle ha svärt att hålla oss uppe och att det skulle bli långtråkigt men det blev det verkligen inte.

Vi tog i alla fall bilen ner till Roddklubben där vi chansade på att få se en del fyrverkerier. Det var hysteriskt blåsigt men ändå inte jättekallt. 

(null) 
Det var i alla fall absolut "the place to be". Fick inga bra bilder såklart men vi stod alltså på ett ställe där man nästan ser fyrverkerier i varje väderstreck. Jag stod och snurrade och snurrade och det var fyrverkerier överallt på olika håll. Jag vill inte tycka det (pga miljöbov och skaderisker och stackars hundar som får panik) men det är fruktansvört fint och mäktigt med fyrverkerier. Sådan kraft och sådant ljussådespe!

Sedan åkte vi hem i alla fall (efter att jag som sagt, gråtit lite på en pall i hallen hos mamma och pappa av någon oklar anledning). Sov 1.5 timma innan jag vaknade av extrema smärtor i bäckenet/ryggen (på båda sidor inte bara höger). Väcker Daniel, tar abstral (den enda medicinen jag kunde ta eftersom jag redan hade tagit dosen för all annan smärtstillande medicin), blir jättehög samtidigt som jag har jätteont. Somnar tydligen ståendes och säger alla de konstigaste sakerna till Daniel (har jag fått höra nu i efterhand). Sedan stensomnar jag i 2 timmar tills Daniels alarm går av och han ska upp och jobba. Timman senare ska jag ner i tvättstugan och börja tvätten så det blev inte mycket till sömn för mig inatt. Som tur är har vi inte haft något inplanerat. Så jag har gått/går bara och gör absolut ingenting idag. Skönt!

#1 - - Anonym:

Ha ha!! Under alla år (mer än 20?) tror jag att jag bara sett Ulf ha på sig ha skjorta, slips och kostymbyxor en enda gång.... Förstår chocken! 🤣

Svar: Jag har bara sett det på typ dop och begravning tidigare! Den var så ny att vi fick klippa upp slitsarna och fickorna åt honom ! haha
Agnes

#2 - - Anonym:

gott nytt år kära du. Försök att ta en dag i taget. Det är mitt enda mål detta år. Planerar inte månader i förväg. Utan bara en jäkla dag i taget.
Fortsätt vara stark. Ibland behöver man bara gråta för att kunna hämta kraft igen. ❤️❤️

Svar: Precis så jag försöker tänka! Kram ❤️
Agnes

#3 - - Marielle:

Vilken mysig nyårsafton först med vännerna och sen med Daniel och dina föräldrar. Vi hade också en lugn kväll, min mamma åt middag med oss och sen åkte hon hem så jag och min man spelade lite spel och tog det lugnt till tolvslaget. Efter det obligatoriska tittandet på raketer, skålandet och i min mans fall, cigarren, tittade vi ett avsnitt Stranger things innan vi gick och la oss. Nyårsafton har alltid varit lite överskattad i mitt tycke, dagen går mest ut på att vänta så det här var en alldeles lagom kväll för oss.

Jag förstår vad du menar med raketer, jag vill väl egentligen inte heller tycka om dem med tanke på både miljö och alla djur men det är rätt så fantastiskt att stå och titta på dem, och blir det ett totalförbud kommer jag att sakna dem. Man kan göra annat för miljön, i år blir exempelvis det här första året som vi inte längre tänker flyga. I maj ska jag till Skellefteå (bor i Skåne) så det blir en ordentlig tågresa. Nu tror jag klimatet är kört iaf, men det lilla man själv kan göra med att sluta flyga, källsortera och försöka att inte köpa mer saker i/av plast kanske kan få det att inte kollapsa under min livstid.

När är det du fyller år, så jag vet vilket datum i januari jag ska hålla tummarna till?
Kram!

Svar: Åh! Stranger Things! Vi såg den serien i somras, tyckte mycket om men den är läskig. Hade nog aldrig vågat sett den på en sådan mörk årstid som vintern, haha!

Jag förstår precis tanken med miljön. Just när de gäller fyrverkerier hade jag kanske tyckt att man isf kan förbjuda allmänna fyrverkerier av privatpersoner men varje nyår hålla en rejäl fyrverkerishow som anordnas av kommunen kl 24.00 (och inte typ mesiga 17 som är i vissa städer?) och så är det det man ser på. Det för ju folk tillsammans också samt minskar riskerna för skador. Och borde minska de totala skjutningarna jättemycket. Tror absolut (och hoppas!) att 2019 blir året då folk försöker flyga mindre, ta mer tåg/buss/cykel. Känns lite aktuellt!

Jag fyller år 17 januari. Det är verkligen på gränsen där. Håll gärna alla tummar. Det hade varit fint att bli 24. Då hade det gått exakt 4 år med cancer också. Fick ju beskedet vid min 20-årsdag. Fast lever ju gärna längre också kan tilläggas 😉

Agnes

#4 - - Karoline:

Vilken underbar nyårsafton ni hade, det blir oftast bäst när man är med familjen. Kravlöst och skönt...