Shoppingdag och att bli lyssnad på.

Dagens planer blev lite ändrade när journalisten från p4 ringde och meddelade att vi fick skjuta på intervjun/samtalet eftersom hon hade blivit förkyld och inte ville smitta mig pga risken att jag var infektionskänslig (väldigt uppmärksamt och gulligt av henne tyckte jag). Så istället för att ta en fika hann jag och Sofia med ett besök till Nisses Växter i Uddevalla. Älskar att gå där inne, dröm för en som älskar blommor.
 
Jag köpte sex stycken lila julkulor till granen (hur lyxiga och fina var de inte?) och även ett par burkar för löste som ni får se längre ner i inlägget. Avslutade med en fika hemma hos Sofia, tog med lussbullar, knäck och pepparkakor. 
 
Efter att ha snabbt varit hemma och lunchat åkte jag ut för att hämta upp Daniel på jobbet. Vi skulle handla en hoodie till honom och ingredienser till glubbel på systemet. Men Lager157 hade sjukaste medlemserbjudandena så det slutade med den högen ni ser här över. Bland annat hade de underlakan till sängen (180x200cm) för 24kr. Det är SJUKT billigt och vi behövde. Perfekt!
 
Här till höger är teburkarna! I den svarta har jag ett grönt te med smultronsmak och i den vita ett svart chai masala te om ni ville veta. 
 
Julkulorna blev jättefina i granen. Det gav lite extra lyx-känsla och kompletterade snyggt med det röda. 
 
När jag öppnade bloggen idag så såg jag att det hade bokstavligt talat ramlat in kommentarer från er angående mitt senaste, något upprörda inlägg. Först av allt, tack för att ni verkligen har min rygg om man säger så, det är fint att veta. Sen min andra reflektion är väl att jag inte borde skriva inlägg i affekt som jag gjorde imorse. Dels måste jag varit lite hög på min sömntablett fortfarande, för jag tyckte själva inlägget var ganska osammanhängande nu när jag läste det igen (eller är det bara jag som reagerade på detta?), och dels så kan jag ångra lite att jag använde en sådan hetsig ton. Ja, jag blev besviken över bemötandet (eller bristen på snarare) av den palliativa vårdens sköterska igår och kände mig otrygg men jag vill också nu då passa på att berätta att dagens samtal med min ordinarie sköterska på avdelningen var betydligt bättre. Jag kände att denna sköterskan, som jag tidigare upplevt varit stressad, inte var det idag utan tog sin tid och hjälpte mig med mina problem. Hon rådfrågade läkaren både en och två gånger på mitt initiativ och hörde av sig efteråt. Jag känner mig betydligt mer lyssnad på och trygg idag. Så som det ska vara. 

Det vi kom fram till var egentligen att läkaren tyckte att jag skulle fortsätta med fragmin-sprutorna trots att jag hostat färskt blod det senaste då han ansåg att risken för att drabbas av blodpropp var viktigare att fokusera på än ifall det skulle blöda mer från lungorna (det var denna punkt jag bad sköterskan fråga en extra gång, vilket hon gjorde och sedan ringde upp och bekräftade det läkaren redan sagt). Angående mina sömnproblem så skulle jag testa att dels ändra min kortisonbehandling så att jag tar fler tabletter tidigare på dagen och färre mot eftermiddagen (men fortfarande ha kvar samma totala dos per dygn) samt jag ska öka min dos av insomningstabletten Imovane ikväll. Det kändes klokt. Nu känner jag mig nöjd med dessa beslut och nöjd med att bli lyssnad på. Det där är viktigt. 
#1 - - Malin:

Haha asså jag blir så chockad över din coolhet;) Hur du kan resonera klokt i allt. Jag kände mest för att ringa sköterskan och skrika att Agnes är döende och inte ens 25 år! Det är inte okej nånstans. Det är förjävligt. Gör allt för att hon ska må så bra hon kan! Nej det hade förmodligen inte hjälpt;) Jag hoppas lungorna slutar blöda snart. Verkar läskigt. Så sjukt vilka symptom cancer kan ge...
Sjukt snygga burkar till teet förresten!!! Borde jag införskaffa. Räknade dock att jag hade 23 olika sorters te hemma. Blir dyrt om alla ska få en egen burk:D
Kram

Svar: Haha jag kan säga att min första reaktion när jag la på luren var att sätta mig framför Daniel i soffan och storgråta och skrika om hur himla dumma i huvudet all vårdpersonal är. Så så coolt resonerade jag inte heller i stundens hetta. Och det är ju okej att känna så men jag vill försöka tänka igenom vad jag skriver här på bloggen. Jag vill ju kunna stå för det jag skriver hela tiden, och vad jag känner i en viss stund (hatade all vårdpersonal) är ju inte vad jag känner i det stora hela (hatar inte all vårpersonal!!) men det är det som kommer att synas på bloggen om jag skriver ut det.

Ja, det är lite läskigt att det blöder. Men det är ändå ganska lite nu, så är inte jätteorolig just nu. Får lita på läkaren att han vet vad han gör. :)

Älskar dem! Jag har också sjukt mkt teer! Det är typiskt en sådan där grej man får i present också tycker jag, så då har man hur mkt som helst tillslut!
Kram
Agnes

#2 - - Marielle:

Vilka superfina julgranskulor! Det är tur att min mamma inte har sett dem, hon har någonslags julgranskule-fetisch och har fler julgranskulor i sin gran än vad det finns grenar att hänga dem på. :)

Blomaffärer (eller vad de heter) brukar ha väldigt fina saker, inte bara växter utan växtpynt och annat. Jag brukar mest titta på det där som klassas som annat då alla krukväxter i vårt hus antingen dör av vätskebrist eller blir uppätna av katterna.

Skönt att du har fått sova bra inatt, hoppas denna natten blir lika bra! Hur är det med blodhostan? Jag tyckte inte du var särskilt svamlig eller överdrivet upprörd i ditt förra inlägg, snarare frustrerad och rädd, och det är ju förståeligt. Jag har en kollega som inte lärt sig att man inte ska maila när man är arg så blir han upprörd skickar han mail till höger och vänster i CAPS och jag skäms när jag ser det. Jämfört med honom ligger du ju definitivt i lä. :)

Var rädd om dig och fortsätt må så bra du bara kan! Kram!

Svar: Haha ja, det blir en svår avvägning det där. Vill bara pynta, pynta men å andra sidan var jag ju så glad över att själva granen i sig var så fin att jag blir rädd att dölja den för mycket...

Blodhostan är ”bättre” eller vad man ska säga. Jag ”slemhostar” av och till ganska mycket men får oftast inte upp någonting. Men när jag får det kan det vara antingen koagulerat eller färskt blod. Men det handlar om vanligtvis kanske 2-3 gånger per dag. Häromdagen kom de ju kanske 4-5 efter varandra i en host-skevens och det kändes läskigt och därför jag ringde palliativa på kvällen. Men nu har det återgått till att vara det lugnan 2-3 per dag. Så kort sagt - det känns bättre.

Haha! Alltså CAPS LOCK-meddelanden är i många fall betydligt läskigare än när någon skriker på mig i verkligheten kan jag nästan tycka ibland!
Agnes

#3 - - Lin:

Tycker inte ditt förra inlägg var osammanhängande alls. Och inte tycker jag att du använde nån hetsig ton heller. Snarare tycker jag att du beskrev allt väldigt sakligt och bra! Kram på dig

Svar: Vad skönt att du kände så när du läste. Det var så det var tänkt att framföras men jag tycker själv kanske att jag hade tjänat på att vänta in en dag till för att lugna mig lite kanske. Å andra sidan, allt måste inte vara så tillrättalagt hela tiden heller. Kram
Agnes

#4 - - blom-isabell:

tack för svaret och för din otroliga efterforskning, haha! när jag kommer hem till göteborg i januari och kan leva med lite plantor igen ska definitivt köpa en apostlalilja och dedikera den till dig. :)

Svar: Haha, det var ett nöje. Det tycker jag att du ska köpa - som sagt väldigt lättskött och dekorativ! :)
Agnes